regio Utrecht
 

over
Over ons

Gewoon mooi, voor binnen en buiten. Zo werken wij. Planten verzorgen we tot in de puntjes en gooien we niet zomaar weg. Ook het persoonlijke contact met onze klanten vinden wij erg belangrijk. Een luisterend oor bieden en aandacht geven. Goed voor plant en klant!

Buiten + Binnen = Merkens

Een kleine geschiedenis

Merkens Tuincentrum wordt gerund door Hans en Anja Merkens. Allebei opgegroeid in de Kromme Rijn Streek en allebei ‘van de boerderij’. Als een klein zaadje werd daar de liefde voor ondernemen al vroeg geplant. 

Al sinds 1985 werkt Hans als hovenier en mede-eigenaar op het tuincentrum in Langbroek. Vanaf die tijd raakt Anja langzamerhand steeds meer betrokken. Als in 2005 het bedrijf wordt opgesplitst (Merkens Hoveniers en Merkens Tuincentrum), gaan Hans en Anja samen verder met het tuincentrum. Samen zijn ze een ijzersterk team. Hans is de handelaar en man van de cijfers. Anja is de creatieveling die onder andere de winkelinrichting en inkoop van interieurartikelen en kamerplanten doet. Met hulp van een gezellige groep werknemers komt het tuincentrum stap voor stap steeds verder tot bloei.

Hans de plantenman
Al meer dan 30 jaar in het groenpijl-rechts
Samen sterk: Hans en Anja
Hoe zijn ze op het tuincentrum terecht gekomen?pijl-rechts
Merkens Tuincentrum: een begrip in regio Utrecht

Inmiddels is Merkens Tuincentrum een begrip in de regio Utrecht. Op een oppervlakte van zo’n 2000 vierkante meter kunnen groenliefhebbers zich uitleven op een enorme verzameling van verschillende plantsoorten. Met meer dan dertig jaar ervaring in huis kan zowel de beginnende plantliefhebber tot doorgewinterde tuinier terecht voor deskundig plantadvies.

Ook binnen kunnen klanten hun hart ophalen. Drie verschillende ingerichte stijlkamers bomvol stijlvolle woonaccessoires en een groene golf van kamerplanten bieden genoeg basis voor een heerlijk middagje winkelen.