regio Utrecht
 

tuintips

Hoe zorg je ervoor dat je planten het langer dan een week uithouden, ook als je ‘gewoon niet zo goed met planten’ bent? Geen nood, je plant hoeft niet dood. Op deze helpen we je met tuintips op weg!

 Volg de plantarts op instagram, daar scroll je door zijn kamerplanten encyclopedie heen en leert hij je alles over de verzorging van kamerplanten.

kamerplanten voor in de slaapkamer

Deze kamerplanten kunnen goed in de slaapkamer staan

Kamerplanten in de slaapkamer hebben veel gezondheidsvoordelen: ze zuiveren de lucht en zorgen ervoor dat je een hogere luchtvochtigheid in de slaapkamer hebt. Goed voor de luchtwegen! Niet elke kamerplant is geschikt voor de slaapkamer. Vaak is de temperatuur in de slaapkamer koeler dan in de woonkamer (zo'n 15 graden), zeker in de winter. Voor sommige kamerplanten is dit te koud. En veel mensen hebben ook een raampje open staan voor frisse lucht. En laten kamerplanten nou net een hekel hebben aan tocht. Ook is er vaak weinig licht in de slaapkamer. Wij zetten een paar kamerplanten voor je op een rij die goed in de slaapkamer passen.

Op zoek naar een specifieke plant? 

Stuur ons een appje, we gaan graag voor je op zoek! Je kan de plant bij ons ophalen in Langbroek.

zieke plant? Geen nood, je plant hoeft niet dood! 

Stuur de plantarts een berichtje!

1. Aspergeplant (Asparagus)

Deze sprieterige jungleplant is heel makkelijk te verzorgen en zal niet zo snel kapot gaan. Hij groeit al gauw uit de klauwen, wil je de kamerplant compacter houden dan kan je uitlopers terugknippen. Sproei de aspergeplant regelmatig en geef ruim water, hij houdt van hoge luchtvochtigheid. 

Foto: Asparagus, sierasperge

2. Palmen

Palmen zijn ideale slaapkamerplanten. Ze staan namelijk liever niet in direct zonlicht en zijn sterk. Wel hebben ze veel water nodig. Ook van een flinke sproeibeurt af en toe zijn ze niet vies. Bijvoorbeeld de vissenstaartpalm (Caryota mitis), waaierpalm (Livistona Rotundifolia​) of Howea Forsteriana (Kentia palm).

Foto: Caryota mitis 'vissenstaart palm'

3. Sansevieria (vrouwentong)

De vrouwentong is een ideale kamerplant voor in de slaapkamer als je weleens vergeet water te geven. Deze sterke kamerplant kan wel tegen een stootje en heeft niet zoveel water of daglicht nodig. 

Foto: Sansevieria (vrouwentong)

4. Calathea orbifolia

Calathea orbifolia komt oorspronkelijk uit de tropen, dus verwen deze kamerplant met een goeie sproeibeurt op zijn tijd. En zet 'm niet te licht. Wist je dat Calathea eigenlijk heel beweeglijk is? De bladeren draaien dagelijks langzaam als satellietschotels in de rondte en 's avonds vouwen de bladeren dicht.  

Blog: kamerplanten voor een vensterbank op het zuiden, westen, oosten of noorden

Foto: Calathea orbifolia 


5. Varen

Varens staan liever niet in de directe zon en zijn daarom perfect voor een slaapkamer met weinig licht. Maar let op met tocht, daar houden varens (en eigenlijk alle kamerplanten) niet zo van. Sproei regelmatig en geef goed water. 

Foto: Varen

6. Zamioculcas zamiifolia

Zamioculcas zamiifolia is een kamerplant die je altijd in lijstjes van studenten- of kantoorplanten ziet. De reden laat zich raden: deze plant is (bijna) onverwoestbaar. Zamiculcas kan prima op een donkere plek staan zoals de slaapkamer en heeft ook niet heel veel water nodig. Met weinig verzorging zal ‘ie alsnog gauw weelderig groeien! De stelen zijn makkelijk te propageren. Snij de steel af vlakbij de wortel en zet ‘m in water. Zodra de steel wortels heeft gevormd kan je ‘m in verse potgrond inpoten. En klaar is Kees!⠀

Foto: zamioculcas

Blog: 8 hippe hangplanten voor binnen

Elke week kamerplantentips ontvangen?

Volg de Plantarts op Instagram

🍌De bananenplant (Musa) ben je vast al eens tegengekomen in woonkamers van vrienden en familie. Deze exoot is namelijk helemaal hip. Geef de bananenplant ruim water en zet ‘m op een lichte plek, maar niet pal in de vensterbank want dan kunnen de bladeren verbranden. . 🏷 Musa basjoo 'Bananenplant' ☀️ Een warme plek met veel zonlicht 💦 Veel! Houd de potgrond vochtig, maar let op dat er geen water onderin de pot staat. Regelmatig sproeien. 🏠 1-2 meter van een raam op het zuiden, 0-1 meter van een raam op het oosten of westen 💡Kan in de zomer buiten staan . #bananenplant #musabasjoo #musa #deplantarts #groenvirus #merkens #merkenstuincentrum #tuincentrummerkens #langbroek #bijtwijfelgewoongroen

Een bericht gedeeld door De Plantarts (@deplantarts) op