regio Utrecht
 

mooie kerstboom uitgezocht?
We brengen hem bij je thuispijl-rechts

diy kerst

zelf een kerstkrans of kerststuk maken? Wij hebben alle decoratie en workshopmaterialen in huis.

In de winkel hebben we alles om thuis aan de slag te gaan! Wil je een mooi kerststuk maken voor op de kersttafel? Of misschien een mooie kerstkrans voor aan de voordeur. Mét kerstverlichting.. Alles is mogelijk! 


Foto: Decoratiemateriaal waarmee je de kerstkrans in jouw stijl maakt. 

dit heb je nodig om zelf een kerststuk te maken

Zelf een kerststuk maken is niet zo moeilijk. Of je nou voor een schattig klein kerststukje gaat of uitpakt met een groot langwerpig kerststuk voor op de kersttafel. 

  1. Begin bij de basis: een mooie pot, schaal of houten plank waar je een blok steekschuim op kan prikken. Wij hebben steekschuim in verschillende groottes en speciale krammetjes waarmee je het steekschuim stevig op je bord vast kan zetten. Zet eventueel een mooie kaars in het midden van je stuk.
  2. Maak je kerststuk eerst mooi vol met verschillende soorten kerstgroen. Denk aan nobilis groen, conifeer, eucalyptus. Wij hebben takken nobilis groen, maar ook mix bosjes zodat je meteen een mooie verzameling kerstgroen hebt voor je kerststuk.
  3. Vervolgens begint het leuke gedeelte: versier je kerststuk met verschillende kerstdecoratie! Denk aan dennenappels, sinaasappelschijfjes, rode bessen, paddestoelen en kerstballetjes. Wij hebben een groot aanbod kerst decoratie materiaal: kaneelstokjes, steranijs, gouden dennenappels en ga zo maar door.
  4. Klaar is kees, je zelfgemaakte kerststuk is klaar om de kersttafel te decoreren.

Foto: Verschillende soorten steekschuim (nat en droog) en onderzetters als basis voor jouw kerststuk. 

Eerste hulp bij kerst nodig?

Kom inspiratie opdoen in onze kas met de prachtige kerstcreaties van Sandy en Heleen. En verwonder je in een van onze stijlkamers, gevuld met verschillende stijlen kerstversiering. Of volg een kerstworkshop bij ons en maak een kerskrans, tafelstuk of kerstboom!


Foto: Wij verkopen ook kant-en-klare (handgemaakte) groene kerstkransen. Waar je zelf de mooiste decoratie op te prikken.

zelf een kerstkrans maken 

Zelf een kerstkrans maken voor aan de voordeur of op tafel? Wij leggen je in deze blog stap voor stap uit hoe je je eigen groene kerstkrans maakt.

Óf pimp je voordeur met onze eigen gekweekte mistletoe takken! 

Blog: DIY kerstkrans maken in 5 stappen

bosjes kerstgroen en mistletoe

We hebben in onze winkel ook veel bosjes kerstgroen, naast het bekende nobilis kerstgroen hebben we ook Ilex takken (rode besjes), Eucalyptus, Skimmia, Coniferen en gemende bosjes met conifeer, olijventakken, tijm, pinus, Kerstden, viburnum en Kaapsgroen. Én eigen gekweekte mistletoe takken. 


Foto: gemengde bossen kerstgroen


Foto: Heel veel kerstgroen


Foto: We hebben een groot aanbod aan natuurlijke kerstdecoratie materialen zoals dennenappels klein en groot, houten takken, besjes, sierappeltjes, enzovoort...

Foto: Strokransen in verschillende groottes als basis voor een kerstkrans. 

Foto: We hebben bosjes met gemengd kerstgroen, zodat je met één bosje meteen een mooie groene kerstkrans of kerststuk maakt. Denk aan conifeer, Ilex takken, kerstden, eucalyptus, skimmia, olijftakken...

Foto: Koop een 'kant en klare' groene kerstkrans (klein of groot), die je thuis zelf kan oppimpen met kerst decoratiemateriaal. 

echte nordmann kerstbomen

Kom wandelen in ons kerstbomenbos en kies zelf je allermooiste exemplaar uit! Al jarenlang verkopen wij Nordmann kerstbomen van de allerbeste kwaliteit in verschillende maten. Nordmann kerstbomen hebben dikke diepgroene niet prikkende naalden. Nordmann kerstbomen hebben een mooie bolle vorm en veroorzaken ook minder snel allergische reacties. Naast de Nordmann kerstbomen kun je bij ons ook terecht voor Fraseri, Blauwspar, Picea Omorica (Servische spar) en de klassieke kerstden. Daarnaast verkopen we ook lokaal gekweekte kerstbomen met kluit.