regio Utrecht
 

spreekuur

Hoe zorg je ervoor dat je planten het langer dan een week uithouden, ook als je ‘gewoon niet zo goed met planten’ bent? Geen nood, je plant hoeft niet dood. Op deze pagina houdt de plantarts zijn spreekuur.

volg de plantarts

Je kunt de plantarts ook volgen op instagram, daar vertelt hij je alles over de verzorging van kamerplanten.

5 voorjaarsbloeiende struiken om je paaseitjes onder te verstoppen

Voorjaarsbloeiende struiken voor Pasen

Pasen staat voor de deur! Gaat de paashaas ook eieren verstoppen in je tuin? Help hem een handje met deze prachtige voorjaarsbloeiende struiken. Eitje toch?

1. Kamerbrem (Genista x spachiana)

Met zijn uitbundige gele pluimen is de Kamerbrem dé voorjaarsbloeiende struik voor Pasen. Hij bloeit namelijk precies in maart en april en heeft daarnaast ook nog een lekker geurtje. De kamerbrem heeft veel zon nodig en is niet winterhard.

Foto: Kamerbrem

2. Kuiflavendel (lavandula stoechas)

De kuiflavendel is nog zo’n heerlijk geurende plant. Niet gek dus dat vlinders en bijen goed hun weg weten te vinden naar deze paarse voorjaarsbloeiende struik. Hij bloeit ook nog eens helemaal tot aan september. In tegenstelling tot zijn bekendere broertje lavendula augustiflora is hij niet winterhard. Haal hem dus in de winter naar binnen.


Foto: Kuiflavendel

3. Dipladenia Mandevilla

Zijn er eitjes onder deze plant verstopt, dan wordt het moeilijk vinden. De Dipladenia heeft namelijk oogverblindend mooie trompetbloemen! Bij droog weer regelmatig water geven en af en toe voeding en dan bloeit deze klimmer tot ver in het najaar door! Ook deze plant is niet winterhard, dus let op met nachtvorst.

Foto: Dipladenia Mandevilla

4. Vleugeltjesbloem (Polygana myrtifolia)

De Vleugeltjesbloem kan wel één meter hoog worden! Deze voorjaarsbloeiende struik siert je tuin tot aan het najaar met prachtige paarse bloemen. De plant kan tegen lichte vorst (tot-6 graden), als je hem wil overhouden in de winter zorg dan dat je de plant op een beschutte plaats neerzet, of afdekt als je hem in de volle grond zet.

Foto: Polygana, Vleugeltjesbloem

5. Struikmargriet (Argyranthemum frutescens)

Dit is een klassieker! De witte bloem met geel hart geeft je tot oktober bloemen en is een sterke éénjarige plant. Hij kan ook nog eens in de schaduw én in de volle zon. Zorg dat je af en toe de uitgebloeide bloemetjes eruit haalt en voeding geeft en dan geeft deze plant je maandenlang plezier.

En.. we hebben hem ook in het roze!

Foto: Roze Struikmargriet